ShapeCreated with Sketch.

Gratis verzending vanaf € 49,99

Garantie

De volgende artikelen kunnen niet geretourneerd worden:

Helaas kunnen oorbellen en piercings niet retour worden gestuurd i.v.m. hygiëne risico.

Voor La Rosa Princesa zijn tevreden klanten het allerbelangrijkste! We proberen altijd tot een oplossing te komen, maar hanteren wel een aantal juweliers gebruikelijke voorwaarden.

Garantie termijn Sieraden

Na aankoop gelden de volgende garantie termijnen:

Zilver – 1 maand
Staal – 1 maand
Titanium – 3 maanden
9 karaat – 3 maanden
14 karaat goud – 6 maanden
18 karaat goud – 6 maanden

Uitzonderingen op de garantie

1. Verkleuring van je sieraad

Alle gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit waardoor ze, mits juist behandeld, lang meegaan. La Rosa Princesa geeft geen garantie op verkleuringen omdat de oorzaak hiervan gerelateerd is aan de PH waarde van je huid. Heb je een hoge PH-waarde en verkleuren sieraden snel, dan adviseren we enkel .925 zilveren sieraden aan te schaffen. Echt zilveren sieraden zullen op den duur ook verkleuren, dit heet oxidatie.

2. Verlies van steentjes

Sieraden met steentjes zijn kwetsbaar. Door temperatuurverschillen, contact met water of parfum en crème kunnen deze steentjes na verloop van tijd door normaal gebruik loslaten. Hierop verlenen we geen garantie.

3. Krasjes of dof worden van gladde oppervlakken

Sieraden met gladde oppervlakken kunnen dof worden door minuscule krasjes. In het geval van een sieraad dat bestaat uit meerdere onderdelen kunnen die krasjes ontstaan doordat de onderdelen over of tegen elkaar bewegen.

4. Schade door verkeerd schoonmaken

Een sieraad is een delicaat voorwerp dat vaak uit zachte, gevoelige materialen (zoals zilver) bestaat. Schade door onjuist schoonmaken (bijv. door schuren of het gebruik van chemicaliën) valt nadrukkelijk niet binnen de garantie.

5. Breuk van een oorbel, armband of ketting

We gebruiken voor onze sieraden kwalitatief hoge materialen. Zo zijn bijvoorbeeld alle parelarmbandjes geregen op het sterkte staaldraad dat in de markt is. Mocht er een fout zijn in de materialen, dan treedt dit altijd op na een korte draagtijd.

Buiten de garantie valt:

a. Breuk (tenzij het een aantoonbare productiefout is);
b. Beschadiging door normale slijtage, onjuist gebruik of verkeerde behandeling;
c. Verkleuring door het gebruik van water, parfum, zeep, lotion of haarlak;
d. Verkleuring door een hoge zuurgraad van de huid;
e. Bewerking door een andere partij dan La Rosa Princesa (bijvoorbeeld voor het op maat maken van een ring).
f. Bij verlies of diefstal.

Onderhoud van je sieraden

1. Zoetwaterparels

Parels zijn een natuurproduct en het oppervlak van een parel is niet zo hard als van een edelsteen. Stoffen zoals zweet, haarlak, deodorant, cosmetica etc. kunnen het oppervlak van de parel onherstelbaar beschadigen. Doe het parelarmbandje ook af bij je kindje tijdens een badje omdat anders de parels dof kunnen worden. 

2. Sterling zilver

Zilveren sieraden zullen na verloop van tijd verkleuren. De mate van verkleuring (oxidatie) die optreedt, is afhankelijk van de huid en wat je gebruikt voor parfum, crème, etc. Verkleuring van zilveren sieraden is iets wat bij echt zilver hoort. Afhankelijk van hoe vies de sieraden zijn, zijn er tal van mogelijkheden om zilveren sieraden schoon te maken. De gemakkelijkste manier om schoon te maken is gebruik te maken van een zilverpoetsdoekje. Dit is geïmpregneerd met een speciale zilverpoets.

3. Doe je sieraden af tijdens sporten, baden, etc.

We raden u ook aan uw sieraden niet te dragen tijdens het baden, in bed of tijdens het sporten. Maak altijd de sluiting open om uw armband af te doen.

Garantie op horloges

Op horloges zit 1 jaar garantie vanaf de datum waarop het horloge is aangeschaft. Deze garantie geldt op het uurwerk, wijzers en de wijzerplaat.

1. Buiten de garantie op horloges:

De batterij, glasschade, horlogebandje, kroon/schroef en de horlogekast.
Het product is beschadigd door onbehoorlijk gebruik, bijvoorbeeld bij val- en krasschade door de koper/gebruiker.
Het product is beschadigd door een aanpassing of reparatie door een derde partij hiermee vervalt altijd de garantie. Zoals zelf openen van de horloge.
Beschadigingen door water, vuur en bij veranderingen door normaal gebruik, krasjes op de horlogekast, horloge en glas. Ook verkleuring van de bandjes door UV en gebruik. Wanneer de batterij op is, ook al is dit binnen de garantieperiode.